Последният останал жив актьор от легендарния филм Отнесени от  вихъра“

...
Последният останал жив актьор от легендарния филм Отнесени от  вихъра“
Коментари Харесай

Отиде си последният жив от филма легенда „Отнесени от вихъра“

Последният останал жив артист от именития филм „ Отнесени от  вихъра “ (1939) – Мики Кун, умря на 90-годишна възраст в приют в щата Флорида, заяви Hollywood Reporter. Новината за кончината му е доказана от неговата брачна половинка Барбара, която е добавила, че напълно до неотдавна той е бил в „ чудесно положение “.

Мики Кун – дете артист, на 6-годишна възраст е определен да изиграе в екранизацията по едноименния разказ на Маргарет Мичъл ролята на сина на Ашли Уилкс и Мелани Хамилтън (актьорите Лесли Хауърд и Оливия де Хавиланд). След „ Отнесени от вихъра “ момчето се снима в още десетки филми през 30-те и 40-те, измежду които „ Хуарес “ с Бет Дейвис и Пол Муни, където му заплащат по Щатски долар 100 на седмица за ролята на мексиканския престолонаследник, „ Червената река “, „ Дик Трейси “, „ Странната обич на Марта Айвърс “ и така нататък Приключва с актьорската си кариера през 1957-а, когато е едвам 25-годишен.

Кун изиграва по-младите версии на Кърк Дъглас и Монтгомъри Клифт надлежно в „ Странната обич на Марта Айвърс “ (1946) и „ Червената река “ на Джон Уейн (1948). Във кино лентата „ Трамвай Желание “ (1951) Мики се събира още веднъж със звездата от „ Отнесени от вихъра “ Вивиан Лий – той се появява като моряк, който беседва с основната героиня Бланш Дюбоа. В гилдията се майтапят, че Кун е талисманът на Вивиан, защото с него в състава тя печели двата си Оскара за най-хубава актриса.  

Когато се явява на кастинг за „ Отнесени от вихъра “, невръстният Мики към този момент се е снимал във филми. „ Имаше 60-80 деца и възрастни в офиса. Започнах да рева и желаех да си потегли, само че мама сподели да се кача и да дам името си на дамата зад бюрото. Ако до 10 минути не ме извикат, щяхме да си тръгнем. Отидох при дамата и споделих: „ Аз съм Мики Кун “. Тя сподели: „ Мики, чакахме те “. И по-късно се обърна към останалите: „ Благодарим ви, кастингът за ролята завърши. Всички можете да си тръгнете “, споделя той.

В изявление за Washington Post от 2014 година Мики Кун си спомня по какъв начин непрестанно е провалял сцена с Кларк Гейбъл в „ Отнесени от вихъра “. „ Репликата ми беше „ Здравей, чичо Рет “. Продължавах обаче да споделям „ Здравей, чичо Кларк “. Отне няколко дубъла, с цел да го кажа вярно “.

Той по-късно в никакъв случай не се появява на екрана с Оливия де Хавиланд и споделя, че не се е срещал с нея до 90-ия й рожден ден в Калифорния през 2006 година След това продължава да й се обажда всяка година на рождения й ден, до гибелта й през юли 2020-а на 104-годишна възраст, споделя Кун пред Naples Daily News през 2017 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР